De week van groep 1/2 a

Bericht van 21-04-2023

Deze week hebben de oudste kleuters hun 3d boerderijdier afgemaakt. Door de week heen kregen de dieren steeds meer vorm. Een boerderijdier maken waarbij je zelf de materialen en het dier moet bepalen, zonder enige uitleg is lastig. Het is mooi om te zien hoe de kinderen dit zelf vormgeven en samen oplossingen bedenken voor de problemen waar ze tijdens de knutsel tegen aan lopen.

Deze week hebben we verhaal 13 van de kanjertraining voorgelezen en hierbij oefeningen gedaan. Ook hebben we gepraat over ’je eigen baas’ zijn. Wat betekend dit? Waarom is het zo belangrijk en hoe geef je aan als je iets eigenlijk niet wil of leuk vindt. Het is mooi om te zien hoe de kinderen dit hierna gelijk in hun spel toepassen. 

Vrijdag hebben we spelletjes gedaan voor de koningspelen. De kinderen werden begeleid door groep 7/8 en wat hebben we een lol gehad! Spijkerpoepen, bal meppen, ski lopen en nog veel meer!

Na de spelletjes hebben we cake met slagroom en roze muisjes gegeten. Want na de vakantie komt de baby al. Wat een feest vandaag!

Nu lekker genieten van de vakantie!

mothersday mothersday